Кражба на релси причинила трагедията в Хитрино?

hitrinotragediqНе високата скорост, а липса на част от релсовата конструкция, е причинила трагедията в Хитрино, при която влакова експлозия отне живота на седем души и прати други 29 в болница. Според източници на Фрогнюз катастрофата е причинена от кражба на крепежни елементи от железопътните релси.
Това е довело до дерайлирането на влаковата композиция и последвалия взрив на цистерните с пропан бутан и пропилен в селото. Така се оказва, че дори влакът да е навлязъл в гарата с пет километра в час, катастрофата е била неизбежна, смятат експерите.

 

Припомняме, че основната версия на разследващите е, че трагедията е предизвикана от висока скорост, с която влакът е навлязъл в гара Хитрино. Според информацията от първата анализирана черна кутия на локомотива, той се е движел със 70 км/ч. при позволени 40.

 

От прокуратурата вече обявиха, че имат намерение да образуват досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт по непредпазливост. За целта обаче трябвало да се съберат достатъчно доказателства.

Advertisements

4 responses to “Кражба на релси причинила трагедията в Хитрино?

 1. МРЪСНИТЕ КРАДЛИВИ ЦИГАНИ СА НАПРАВИЛИ ТАЗИ ЗЛИНА ЗА ДА ПРЕДАТ БОЛТОВЕТЕ ЗА СТАРО ЖЕЛЯЗО !ВПРОЧЕМ ЦИГАНИТЕ ОТДАВНА ИСКАТ ДА НИ ПРЕТОПЯТ И ДА ЗАВЗЕМАТ ИМОТИТЕ НИ !ЗА ТОВА АЗ АПЕЛИРАМ НИКАКВА МИЛОСТ ЗА ЦИГАНИТЕ !НИКАКВИ ПОМОЩИ НЕ ВКАРВАЙТЕ ТРОЯНСКИ КОН В БЪЛГАРИЯ !

 2. Ако имаше кражба на релси ,щеше да иьзлезе от релсите локомотива , а не няколко вагона след него.Не пишете глупости !

  • Събуди се. Пише скрепителни елементи /крампони/. Например: ако ти няма копчетата на дюкяна ще ти се види акъла…

 3. Приятели,

  Обяснението за отказаните помощи ли…? Просто е като Боко-бухалката…
  – ОТ ПОМОЩИТЕ ОТПУСНАТИ ТОЧНО ОТ ТЕЗИ ТРИ ДЪРЖАВИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ…!!!
  Проблема ни е друг…:
  – ЗАЩО ИСКАТ ПОНЕ 10 ДНИ, ЗА ДА ИЗПРАЗНЯТ и изправят ЦИСТЕРНИТЕ И КАКВО ВЕЩЕСТВО ВСЪЩНОСТ Е ПРЕВОЗВАНО…???
  – АКО ЗАПОЧНАТ ДА ИЗГРЕБВАТ И ПРЪСТТА, ЗНАЧИ Е ПРЕВОЗВАНА СИЛНО ТОКСИЧНА ОТРОВА… И НЕ 10 А 100 ДНИ НЯМА ДА ПУСНАТ НИКОЙ В ТОВА СЕЛО…
  “Иван Петров,
  (адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1995 – 2008/)
  Пропилена е вторият по значимост химикал в нефтохимическата промишленост. Използва се за получаването на акрилонитрил. Запалимо, токсично вещество. Използването на вода може да предизвика токсични изпарения. Oтнася се до SDYAV категория (силно токсични вещества), kоито могат да причинят алергични заболявания. Лесно се запаля от искри и пламъци, разлята течност отделя запалими изпарения, които образуват експлозивни смеси с въздуха. Oтнася се до втори клас на опасност (висок риск). Необратимо се свързва с ДНК и РНК протеини от различни тъкани. Вреден при вдишване, при поглъщане е отровен – до смърт. Дразни лигавиците и кожата. Прониква през неувредена кожа. Когато изгори, образува токсични газове.
  – Затова ли е паниката и тоталната цензура? Нещо химическо, забранено от закон и международни конвенции…?”
  .

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s