Резил: Даже Слави задминава ГЕРБ и БСП

90-164753-1_wide

До по-малко от 2% се е стопила преднината на ГЕРБ пред БСП

До по-малко от 2% се е стопила преднината на ГЕРБ пред БСП, твърдят пред bTV от Центъра за анализи и маркетинг. Твърдението е базирано на данни от собствено телефонно проучване сред 500 респонденти, проведено на 2 и 3 декември.

Когато респондентите са питани за съществуващите към момента политически сили, ГЕРБ получават 23,6% от вота, докато социалистите са с 22,4%. Това означава съответно 77 и 73 народни представители, предаде BNews.bg.

На трето място са Обединените патриоти. Ако НФСБ, „Атака” и ВМРО продължат да работят заедно, те биха получили 9,9% или 32 депутати. Четвърти са ДПС с 9% (29 депутати).

Според данните на Центъра за анализи и маркетинг, в парламента влиза и Реформаторският блок с 4,1% (13 депутати), както и новообявената партия на Веселин Марешки, която е с по-висок резултат от РБ – 4,9%, достатъчни за 16 места в парламента.

ДСБ, АБВ и „Движение 21” остават извън парламента, ако политическият пейзаж у нас не се промени до вота.

Според изчисленията на Центъра за анализи и маркетинг, добавянето на хипотетична партия на Слави Трифонов променя коренно ситуацията – ТВ водещият би имал най-много депутати (64) с 21,3% от вота. Той отнема от всички политически сили, като ГЕРБ са втори с 19,4% (59 депутати), трети са БСП със 17,2% (52 депутати), а националистите и ДПС практически се изравняват с по 27 и 26 народни представители.

При влизане на Слави Трифонов в политиката, РБ остава извън парламента с 2,9%, а партията на Марешки влиза в НС с 4% резултат.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s