Патриотите в коалиция с ДОСТ и Касим Дал

Ако хипотетично новото правителство с мандат на Реформаторите мине, то това ще е най-абсурдната гротеска от 27 години насам. Ще е кабинет, в който коалиционни партньори ще са Обединените патриоти и двете най-крайни турски партии у нас – ДОСТ и партията на Касим Дал и Корман Исмаилов. Както е известно, третата турска партия – ДПС, вече почти изглежда анти-турска и направо про-руска, особено след последния медал за Ахмед Доган. Но ДПС няма да участва, и докато патриотите се заричат ежедневно и правят заклинания срещу тази партия, в същия момент ще се съюзят с далеч по-предателските формации на Местан и Исмаилов.

В тази проекто-коалиция се задават и други парадокси. Например тя се презентира от Петър Москов и Меглена Кунева, като „проевропейска“ и „атлантическа“. В същото време ще разчита на 11-те депутати на Волен Сидеров. То вярно той направи сериозен завой, но засега основно във вътрешната политика. Не е видно да се се отказал от Русия и да е станал американски трол.

Като цяло, от където и да я погледнеш, тази коалиция е абсолютен „Франкенщайн“. Всички вътре напълно обръщат принципите си, и зад маската на одиозни слова, се стремят всячески да опазят властта. Всички, които участват в това, със сигурност ще се компрометират пред избирателите си. В крайна сметка най-умни ще излязат ГЕРБ и БСП, които стоят настрана и поне не се излагат.

Прочее, изплува и най-култовия виц за новата коалиция: „Меглена убедила Бойко, че може не само да състави правителство, но и да заеме всички постове в него…“

http://gudelnews.com/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s