Община Сливен реши сериозен проблем в село Ковачите

3_2Кметът на Ковачите Слав Славов изрази удовлетворение от предприетите действия на Община Сливен по почистване на дерето в селото и предотвратяване на наводнение. В благодарствено писмо до кмета на общината Стефан Радев той пише: „Искам да изкажа своята благодарност за съпричастността Ви към проблемите на селото ни и за Вашата подкрепа във всяко едно извършено за благото на селото начинание, но най-вече за това, че се извърши почистване на дерето, което ни застрашаваше от наводнение. Такова почистване не е правено от няколко години. С този начин на съвместно съдействие и разбирателство, и с Вашата подкрепа, ще бъдат постигнати много по-добри и ефективни резултати в полза на хората от село Ковачите! Подобряването на условията им на живот е основната ни грижа, с която сме се ангажирали през времето на управлението ни“.

При огледите, съгласно ежегодната заповед на кмета на община Сливен Стефан Радев за проверка състоянието и проводимостта на речните корита в регулация, беше констатирано, че е нарушена нормалната проводимост на дерето, преминаващо през центъра на село Ковачите. Причина за това беше наличието на дървесна и храстова растителност, издънки, тръстика, както и намалени светли отвори на два водостока от струпване на битови отпадъци и земни маси. Застрашени от наводняване бяха всички прилежащи терени, обясни началникът на отдел „Сигурност и управление при кризи“ в Община Сливен инж. Снежана Кънева. „Ето защо беше необходимо да се извърши почистване не само на коритото, но и на водостоците. Възложените своевременно видове и обем работи в договорен срок доведоха до положителни резултати в посока премахната прорасла дървесна и храстова растителност, възстановена проводимост на речното корито и най-вече постигнахме целта да няма риск от наводняване в района. Остава да се пази почистеният район от изхвърляне на отпадъци от жителите на селото. Извършена е проверка от Басейнова дирекция, която потвърди качеството на извършената работа и постигнатите цели“, каза още инж. Кънева.

Дейностите, извършени от Община Сливен в село Ковачите, са свързани с грижата за безопасността и предотвратяване на рисковете в населените места.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s