Съученикът на Танева със скандалните джипки спечелил поръчка и на МВР-Варна

Договорът със сливенската фирма „Карио“, чийто управител е Калоян Ганев, е сключен през август и включва пълно следгаранционно обслужване на служебните автомобили, тенекеджийски ремонти, бояджийски и тапицерски услуги, както и доставка на резервни части. Поръчката е на обща стойност 96 хил. лв., като цената на сервизен час излиза 6.60 лв.

Фирмата е класирана заради най-ниската предложена цена за обслужване, но в сравнение с останалите участници в надпреварата е дала и най-малката отстъпка от цената на дребно на резервните части и консумативи – 40%. За сравнение дисквалифицираните две варненски фирми – „Кооперация аутомотор“ и „Алфа сервиз плюс“ ЕООД са дали цени за ремонт на час съответно 9.00 и 8.60 лв., но отстъпката за консумативите и резервните части са съответно 45 и 44 %.

В протокола на комисията, с който фирмата е класирана на първо място, е посочено, че при формиране на цената „Карио“ ООД са калкулирали минимална печалба и „високи търговски отстъпки“.

Интересното в случая е, че фирмата не успява да спечели други подобни обществени поръчки. Комисия дисквалифицира фирмата за ремонт на полицейските коли в Сливен, въпреки че „Карио“ предлага по-ниска цена за доставка на резервни части 11498.30 лв., в сравнение с фаворита, спечелил поръчката. Комисията отбелязва, че в задължителните приложения към документацията не са отбелязани цените на определени резервни части и на основните работни операции. Според комисията непопълването на тези приложения е довело до „неправилно образувано крайно ценово предложение„.

Фирмата не успява да спечели поръчка и за ремонт на автопарка на СДВР, където е предложила 6.00 лв. за сервизен час и 35% отстъпка от резервните части. С тази оферта „Карио“ е класирана на трето място.

Името на Калоян Ганев излезе наяве, когато друга негова фирма – „Кале Ауто“, която е представител на Тойота в родния град на агроминистърката Танева, спечели поръчка в три горски предприятия за доставка на луксозни джипки. Ганев беше избран за общински съветник от БСП през 2007 г., но през 2008 г. напусна по свое желание. Той се е кандидатирал също и за общински съветник от ВМРО.

В два от трите „конкурса“ сделката беше сключена на максималната възможна цена. В две от предприятията (Смолян и Сливен) тя е 165 000 лв. без ДДС (198 000 лева с ДДС), а в третото (Благоевград) е направена отстъпка и вместо за 165 000 лева, джипът е закупен за 160 000 лева без ДДС (192 000 лв. с ДДС).

Миналата седмица стана ясно, че поръчаните луксозни високопроходими возила дори не са стигнали до гаражите на горските стопанства. Колите, които трябваше да возят шейхове за луксозен ловен туризъм, са били подарени на НСО след искане на началника на службата. Един от тези автомобили е шофиран лично от премиера Бойко Борисов. След като случаят се разшумя, Борисов нареди колите да бъдат върнати на горските.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s