„НАПРЕД! НАУКАТА Е СЛЪНЦЕ…“

11694_1584169281812504_3568922202844477206_nСедя си кротко пред телевизора или монитора на компютъра и за мой срам от бавните си рефлекси, осъзнавам, че отново на преден план в дебатите по нашите СМИ се води спор за БАН! Да я има или да я няма? За Академията на науките говоря.
Помните ли, скъпи българи, че навремето имаше едно министерско недоразумение- постния Симеон или Дянков Пицата? Този синковец настоятелно ни убеждаваше, че България няма нужда от БАН. Видите ли, тази организация била остаряла, не била ефективна и рентабилна, не се самоиздържала и прочее дивотии. Апропо тоя беше един нищожен министър от предходното правителство на ГЕРБ, който явно изпълняваше задгранично- океански поръчки. За радост, тогава тази разбойническа дейност не успя!
За съжаление, днес отново при правителство на ГЕРБ, макар и в оставка, ставаме свидетели на същите напъни, озвучени със същите доводи! Този път обаче не схванах кой е индивидуалният озвучител, а си мисля, че това даже няма значение, защото при евентуално трето правителство на ГЕРБ темата отново ще бъде поставена на дневен ред…
Образованието и науката за нашия народ винаги са били свещена дейност още в най- ранните години от българската история! Дейност, създала кирилицата, дейност, струвала милиарди по днешни сметки при управлвнието на Борис и Симеон, дейност, след която „вси славяни книги ще четат“! Свещена дейност в най-мрачните години от българската история, в апогея на турското робство, когато дедите ни са отделяли от залъка си, за да образоват децата си в килийните училища…
БАН е създадена преди девети септември 1944, тоталитарните комунисти не я унищожихме, демократичните леви днес я запазихме, а консервативните десни упорито се опитват да я заличат. Е, няма да се въздържа: No pasaran! Tа така: „Напред! Науката е слънце…“!

Атанас Делибалтов,
Председател на ОбС на БСП- Сливен

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s