След като бодигард на Тато стана премиер, след като негов съветник бе назначен за служебен премиер, колко му е и преводачката на Живков да ни поуправлява!

1425062028Експосланикът ни в САЩ Елена Поптодорова е била поканена за служебен премиер. Това разказа самата тя пред камерата на Нова тв. Предложението към нея дошло от повече от една политическа сила, но тя отказала.
Поптодорова е дългогодишен посланик на България в Съединените щати, а от март отново е в България.

„Ако съобщя от къде са дошли поканите, това веднага ме класира политически. Аз се имам за центрист и съм се опитвала, даже във време на политическа ангажираност, да бъда, до колкото мога, центрист. В днешно време центристите се превръщат в изчезващ вид. И не бих искала без смисъл да се подложа на унищожение“, заяви Поптодорова.

–––

От учебниците по дипломация на всеки първокурсник е ясно, че без предварителното съгласие на приемащата страна чужд посланик не може да бъде акредитиран при държавния й глава. Пита се, как САЩ допуснаха бившата комунистка и доверено лице на Живков Елена Поптодорова да бъде проводник на тайните? Заради отличните й познания по английски и дарбите на полиглот или за вярна служба при двама господари? Проследете пътя на бялата лястовичка, изпратена от Първанов във Вашингтон: демонстративно напускане на БСП и присъединяване към Евролевицата, полет от НС към европейския парламент в Брюксел, говорител на Паси в МВнР и оттам презокеански полет към дясното коляно на американския президент. Който и да е той.

–––-

Припомняме, че начело на второто, назначено от президента Плевнелиев, служебно правителство, бе съветникът на Тодор Живков – Георги Близнашки.

В България Поптодорова не казва кой й е предложил да е служебен премиер, но се е похвалила зад океана. Няма българска медия в САЩ, особено в Чикаго, която от седмици да не знае за „предложението“.

И понеже е логично, че няма как Румен Радев да й е предложил, и така да закопае преди изборите БСП, няма съмнение чий фаворит е колаборационистката Елена Поптодорова.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s