Децата на Даниела от Сливен ще бъдат при нея за Коледа

15310560_1354953914555703_369719665_n
Покъртителният случай на жената от Сливен, на която социалните служби отнеха трите малки деца, разбуни общественото недоволство, след като БТВнаправи репортаж по темата.
Те са взети, защото майката Даниела Колева не разполага със средства, за да подобри условията, в които сама отглежда трите си деца. Тя е на 25 години и и е принудена да се справя сама с трудностите в живота си. Няма работа, нито подкрепа от близките си. Когато губи бащата на децата си, неговите роднини я прогонват от дома им заедно с децата. Тогава тя отива при своята леля, която живее под наем в две стаи. Жилището обаче не отговаря на необходимите условия за отглеждане на дете, твърдят от отдел „Закрила на детето”.
Вместо да помогнат на Даниела, социалните работници взимат двете момченца и момиченцето от майка им и ги изпращат в различни приемни семейства.
Сега майката разполага само с два месеца, за да докаже, че може да се грижи за тях. Ако няма условия да гледа децата, те ще бъдат дадени за осиновяване.
Аз си го обяснявам с това, че страшно много харесаха децата ми… Да, и те наистина са хубави, затова ги взеха. Но не мисля, че ако ти харесат децата, трябва да ги вземеш от майка им, коментира Даниела.
Днес областният председател на ВМРО в Сливен Георги Георгиев се е срещнал с Даниела и е обикалял по различните институции, за да получи повече информация по случая. Георгиев се консултира и с народния представител от Патриотичния фронт и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова, която от години води битка срещу бездушието на социалните работници и подготвя законодателни инициативи за подкрепа на българското семейство.
Оказва се, че за Даниела ще бъди осигурено общинско жилище. Ще бъде направен ремонт и ще бъдат сложат нови мебели, зарича се Георгиев.
От социалните служби са се ангажирали да работят с нея, а също така да ѝ се търси работа, за да може сама да се справя с грижата за децата си.
Общината се е ангажирала да настани трите дечица в детска градина.
След като изискванията им се изпълнят, социалните служители са обяснили, че трите деца ще бъдат при майка си Даниела за Коледа.
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s