Сливенският владика поема разходите по погребението на 27-годишния богослов и църковен певец Иван Обрешков

Днес в дома си в Сливен е починал от сърдечна недостатъчност богословът и добър църковен певец Иван Стефанов Обрешков. Родения в Сливен на 7 юни 1989 г. млад мъж е завършил Пловдивската духовна семинария „Св. св. Кирил и Методий“ (2008 г.), а след това учил и в Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Иван има сестра Женя, която също е завършила Богословския факултет и живее в София. Останал сирак, той се препитаваше с пеене в столичните църкви. Беше изучил добре църковното пеене още в семинарията, а притежаваше и силен глас. По църковните празници Иван красеше богослуженията с хубавото си пеене.

През последните години за голямо съжаление Иван Обрето, както се обръщаха към него колегите му, имаше проблеми с алкохола и така се усложни цялостното му здравословно състояние. Напоследък освен сърдечното имаше и много сериозно бъбречно заболяване.

Опелото ще бъде в град Сливен в четвъртък, 1 декември, от 14 ч. в катедралния храм „Св. Димитър“. Сливенският митрополит Йоаникий е заявил, че наред с отеческата си молитва за покойния ще поеме и разноските по погребението на Иван Обрешков. Самият митрополит ще извърши и опелото.

Бог да го прости и успокои при Себе Си!

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s