По инициатива на сливенски депутати събират пари за паметна плоча на Жельо Желев

0000324025-article2
Депутатите от ГЕРБ са събрали 6 000 лева, които ще дадат за паметна плоча на гроба на първия демократично избран президент на България Желю Желев.

Паметникът ще бъде готов до края на януари, когото ще бъде направен и помен за двете години след смъртта на Желев, съобщи шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов, който се срещна с дъщерята на Желев – Станка.

Проектът за паметника на вечния дом на философа в Боянските гробища е на скулптура Андрей Врабчев и ще бъде направен от гранит.

Инициативата за събирането на парите е на депутатите на ГЕРБ от Сливен, както и на земеделската министърка в оставка Десислава Танева.

„Скромността на Желев винаги е била първото му и най-важно качество и семейството му иска това, което ще се направи да е скромно, но все пак да отдадем заслуженото към него“, посочи Цветанов.

Станка Желева се оплака, че е било много грозно да се спекулира с твърдения, че гробът на Желев е бил занемарен, а истината е, че проектът за паметната плоча се изработва от година и половина и скоро ще бъде готов.

„Смятам за много по-важно да се говори какво е направил той, какво е президентската институция, отколкото по най- махленски начин да се раздухват някакви информации, че бил изоставен гробът и да се правят от това спекулации“, не скри огорчението си тя.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s