Мира Баджева: По политическа тъпота Валери Симеонов може да се сравнява само с Цветанов

60994944По политическа тъпота Валери Симеонов може да се равнява само с Цветан Цветанов. Доскоро смятах, че няма тукашен политик, който да надмине „мащаба“ му. Е, има.
Симеонов – с типичния си самодоволен тарикатлък на случайно попаднал в „голямата игра“ – си мисли, че ще изиграе всички и ще напомпа егати мускулестия имидж, ако формира правителство. Борисов – с типичния си женски рефлекс да се прави на умряла лисица, когато трябва – оставя завалията Симеонов да си мисли, че ще засвири по неговата партитура. Пуска го с „коварство и любов“ по пързалката, за да му гледа сеира много скоро. И за да измести най-после вниманието, изискванията и негативите от себе си (което ще му даде шанс за връщане) – така удобно му вдигат топката, че просто не е истина колко са прости.


Ако редовно правителство вземе, че мине в парламента (благодарение на реформаторите и прочее отломки, които се разделят форевър с депутатството, плюс малко гювеч от ГЕРБ), на патриотите скоро ще им падне и ерекцията за власт, и перспективата за растеж, изобщо всичко ще им падне. Ще ги бият като маче о дирек на всеки ъгъл, а накрая хората ще ги прогонят с камъни. И други светкавично ще се настанят на опразненото от тях място, защото Симеонов няма нотариален акт за националистическата ниша, а край терена вече загряват антисистемни играчи, които могат да се превърнат в герои точно за една нощ.
Политическото бездарие е глобален бич, но у нас е повече от бедствие – защото не е инцидент, а орис. И аз като Борисов ще се облегна спокойно назад да гледам мача, ама на кого му се гледа чак толкова пък бездарен мач?!

Мира Баджева, ФБ

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s