Оядените прасета в европарламента гласуваха скандалната резолюция срещу Православието!

tsekov_b

Борислав Цеков*

Пак по въпроса за скандалната резолюция, приета от Европарламента днес. Не слушайте спекулациите, според които в окончателния текст нямало нищо за православието, разпространявани в социалната мрежа от някои брюкселски партийци. Лъжа! В проекта православната църква беше изрично посочена в т. 4 от резолюцията (виж: http://bit.ly/2gBNCHc).

В окончателния вариант, гласуван днес, е казано същото, но по-индиректно: изразът „православна църква“ е заменен с „трансгранични социални и религиозни групи, тъй като режимът желае да се представи като единствен защитник на традиционните християнски ценности“. (виж т. 8 – http://bit.ly/2fs6hDy). Не по врат, ами по шия. Православието е „трансгранично“ – Едната, Света, Съборна и Апостолска църква. Православието е преобладаващата религия в Русия, която е обект на скандалната резолюция. И за да не остане съмнение, че става дума именно за православието, а не за някое друго вероизповедание, оядените прасета в европарламента са уточнили, че Русия желаела да се представя за „единствен защитник на традиционните ценности“. Така, че нищо не се е променило по същество – текстът продължава да е обиден и дискриминационен за всеки истински православен християнин.

Що се отнася до това кой как е гласувал – ЕНП и Евроконсерваторите са били „за“, ПЕС се е въздържал, като присъстващите БГ евродепутати от ПЕС ас гласували „против“. Резолюцията е с откровено фашизоиден характер и трудно мога да разбера позицията „въздържал“ се, когато в текста са посочени авторитетни руски медии, които се радват на сериозна популярност в Европа и САЩ, като например RT. Ако те са пропаганден рупор, защото се финансират с държавни средства, питам къде е позицията на ЕП за пропагандата на държавните радиостанции „Дойче веле“, „Свобода“, „Свободна Европа“ и „Гласът на Америка“, които са рупори на неолибералната пропаганда и с проправителствените си лъжи допринесоха за милионите жертви на американските агресии в Ирак, Афганистан, Либия.

*Борислав Цеков е автор на Закона за вероизповеданията

Advertisements

3 responses to “Оядените прасета в европарламента гласуваха скандалната резолюция срещу Православието!

  1. И това трябва да го преглътнем?Робски да го приемем?Защо продажните медии мълчат?Защо няма никаква протестна реакция от действащият и бъдещият президенти?Защо нар.представители вместо да се джавкат и да лаят срещу хипотетичния комунизъм,не реагират?

  2. Защото е лъжа. Четох официалният документ от ЕК и там нищо подобно не се споменава.

  3. Цеков стига си лъгал. През колко партии мина и ти, само и само да си останеш в политиката. И какъв православен си, след като разпространяваш такива ЛЪЖИ?!!! Не те ли е срам!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s