НА ВЪРХА Е САМОТНО… НЯМА ПРИЯТЕЛИ

8941_1623509191211846_2805868057829729382_nТова беше споделено от премиера в оставка г-н Борисов преди около две години, когато за пореден път спечели парламентарни избори.
Година след това ГЕРБ завоюваха последните няколко кметски поста заемани от БСП в няколко области и оттогава неведнъж съм заявявал,че който превземе всички върхове има само един път и той е надолу… Само дето не съм очаквал, че това ще се случи толкова стремително и главоломно.
Резултатът от президентските избори няма нужда от коментар. Видно е смазващо критичен спрямо колегите от ГЕРБ, но по никакъв начин не е заслуга само на БСП. Безспорно кандидатът издигнат от нас е попадение в десетката, а и самият Радев се оказа личност, която демонстрира качества далеч превъзхождащи тези на всички останали претенденти.
Мощна подкрепа получихме и от най- малко очакваната посока, защото с кандидата си за президент ПП ГЕРБ не уцелиха даже мишената. По-важното е, че през двете години на своето управление г-н Борисов и присъдружните му партии допуснаха решения и политики довели до тежка девалвация на доверието към правителството. Да припоням ли, че нееднократно съм изразявал остра критичност към стртанния министър Москов и глупостите, които твори в здравеопазването, към дивотиите на министър Кунева в образователната система. Недоразумението Бъчварова, назначено за министър на вътрешните работи, към фриволния министър Митов, който звучеше в пълен дисонанс с премиера и което е по-важно- с интересите на собствения си народ, към пируетите изпълнявани от министъра на отбраната Ненчев, към липсата на воля да защитаваме суверинитета си и пълната абдикация на държавата от икономическия живот… Тук ще приключа и цитирам братя Стругацки от „Милиард години до края на света“: „Приятели ли… Вие сте толкова самотни, че нямате и врагове…“

Атанас Делибалтов, председател на ОбС на БСП-Сливен

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s