Арестуваха съпрузи, разпространявали наркотици сред 10-годишни деца

655-402-arest-zatvor-belezniciПо искане на Окръжната прокуратура Окръжен съд – Сливен определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Николай Ч. Той е обвинен за това, че на 21 септември 2016 г. в гр. Сливен, в съучастие със съпругата си Минка Ч., като съизвършител, без надлежно разрешително държал с цел разпространение, високорисково наркотично вещество – 10.236 грама метамфетамин- престъпление по чл.354а, ал.1 изр.1 алт.1 предл.4, вр. чл.20, ал.2 от НК.
За същото престъпление съдът е определил мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо Минка Ч.
Наказанието, което е предвидено за това престъпление, е „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години и „глоба“ в размер на от 5 000 лв. до 20 000 лв.
Двамата обвиняеми са арестувани при извършено претърсване и изземване, както и личен обиск, в условията на неотложност на адрес в гр. Сливен, за който са получени данни, че живеещите там държат и разпространяват на малолетни лица (10-годишни) дизайнерска дрога. На мястото е открита част от горепосоченото количество наркотично вещество (разделено на топчета, които били увити в алуминиево фолио) и сумата от 156 лв. При личния обиск на Минка Ч., в сутиенът й, е открита останалата част от горепосоченото наркотично вещество и сумата от 910 лв.
Според прокурора събраните доказателства сочат, че са налице достатъчно такива, който доказват участието на обвиняемите в деянието, за което са им повдигнати обвинения. Той е категоричен, че обстоятелството, че обвиняемите разпространяват наркотични вещества на малолетни лица, ги характеризира като хора с висока степен на обществена опасност.
Съдът прие мотивите на прокурора.
Определенията на Окръжен съд – Сливен могат да бъдат обжалвани пред Апелативен съд-Бургас.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s