С 15 млн. лв. обновяват градския транспорт в Сливен

gradski_transport

С 27 нови автобуса ще бъде обновен автобусният парк на общинската фирма „Пътнически превози”. Това ще стане по проект „Интегриран градски транспорт на град Сливен“, обяви кметът на Сливен Стефан Радев на пресконференция, на която беше направен отчет на едногодишното му управление.

„Проектът, който заварихме за интегриран градски транспорт, предвиждаше 22 автобуса. Малките бяха до 30 места. След като преработихме проекта, за същата сума, предвиждаме да закупим 27 автобуса, като малките от тях са до 40 места. Параметрите на автобусите също са по-добри”, коментира Радев.

В проекта е заложено автобусите да бъдат с дизелови двигатели, емисионен клас ЕВРО 6. С реализацията му ще бъдат внедрени интегрирани информационни системи за продажба на билети и таксуване на гражданите, както и такава, която ще показва в реално време движението на автобусите от градския транспорт. Включено е още изграждане на осем нови и обновяване на над 140 спирки с мерки за достъпност и указателни табели, 40 нови спиркови навеси, шест електронни информационни табла с информация за трафика в реално време на възлови спирки, обновяване и оборудване на ремонтната база на превозвача и изграждане на нова автомивка, както и изграждане на вело-мрежа в град Сливен чрез ремонтиране на съществуващи и изграждане на 5 км. нови велоалеи и велостоянки.

Кметът смята, че този проект ще даде възможност да се даде тласък и на велосипедния транспорт.

Сумата на проекта, който е част от Инвестиционната програма на Община Сливен, е за около 15 млн. лева. Апликационната му форма вече е подадена и се очаква доклад с оценка на проектното предложение.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s