Парите за кръговото на Розова градина са преведени по сметките на Общината. Приключи ремонтът на зала „Сливен“

rozova_gradina_proekt_2

Парите, отпуснати от правителството за изграждане на кръгово кръстовище на Розова градина в Сливен и за инвестиции по селата, от вчера са преведени по сметките на Общината. Това стана ясно от пресконференция на общинското ръководство по повод една година управление. Сумата е в размер на четири милиона лева. Три от тях са за кръговото кръстовище, а останалия един милион – за населените места.

„Предстои през следващата година да изградим обекта на Розова градина и да решим сериозния проблем с организацията на движението в този район“, каза кметът Стефан Радев. Той се надява подкрепата на държавата за общината да продължи, въпреки промяната в политическата обстановка в страната.

Кметът подчерта, че преди една година си е поставил за цел да не се оставят незавършени обекти, в които са вложени сериозни финансови ресурси и незавършеното строителство е голяма загуба за общината. Сред най-важните довършени обекти за една година управление е рехабилитацията на първия воден цикъл. В началото на мандата е получено писмо от Управляващия орган, че общината трябва да върне получените 22 милиона лева по програмата за околна среда. След отпускане на 1,5 милиона лева от държавата дейностите са извършени и вторият етап на водния цикъл е пуснат в експлоатация. „Направихме така, както бяхме обещали, за да не плащат гражданите на Сливен“, каза Стефан Радев.

Той информира, че е завършено и проточилото се разширение на гробищния парк, както и рекултивацията на депото за битови отпадъци в Сотиря.

Кметът подчерта, че макар и с малко, се работи за увеличаване на уличната инфраструктура и осветлението, за което гражданите настояват най-много. „Искам да е така, че хората да чувстват, че нещо се променя за добро, макар и стъпките да са малки“, допълни Стефан Радев.

По отношение на инфраструктурата за бизнес – работи се по обекта за улицата пред фирма „Миролио“. Предвижда се да бъде направена и още една улица в Индустриална зона, за която е осигурено финансиране.

Приключи и ремонтът на зала „Сливен“. Предстоят процедури по приемането на обекта.

Приоритет за общинското ръководство е и работата по Националната програма за енергийна ефективност.

„Много се надавам тази програма да продължи с годините, както беше досега, защото хората я приемат много добре. До края на следващата година и ние да имаме санирани блокове“, каза още кметът на Сливен.

 

Advertisements

One response to “Парите за кръговото на Розова градина са преведени по сметките на Общината. Приключи ремонтът на зала „Сливен“

  1. Кой го е правил този проект? Нека се замисли още малко по него. Ако снимката е вярна… Горко ни тежко от сега.
    Точно на паметника на орлето тези, които идват от кв. Даме груев нямат видимост към тези дето идват от кръговото… и ще стане страхотно място за бракуване на автомобили… другото което виждам е колите които идват от бургаско шосе и тези, които минават през кръговото в посока бул Христо Ботев по реката на север.. е там също ще е забавно в пиков час.
    Явно не минават често от там видните ни граждани…
    Поздрави.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s