В Сливен олиото най-евтино, захарта – най-скъпа

%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%beНай-ниската цена на едро на олиото от 1,82 лв./л през миналата седмица е отчетена на борсата в Сливен, а най-високите – в Добрич и София, сочат данните на Държавната комисията по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ). В главния град на Южна Добруджа растителната мазнина се е продавала от 2,41 до 2,43 лв./л, а в столицата – от 1,85 до 2,65 лв./л. В още 9 града в страната минималната цена на олиото е била над 2 кинта, съобщава „Монитор”.

Във Враца през периода са купували най-евтиното брашно на едро. Там брашно тип „500” се е предлагало по половин лев за кило. Най-високата цена от 1,15 лв./кг е отчетена в София. За левче и над тази граница суровината за хляба се предлагала още и в Благоевград, Русе, и Сливен.

1,20 лв./кг е най-ниската цена за захарта в страната през миналата седмица и тя е отчетена в Бургас и София, сочи още борсовата статистика. В 10 района на страната най-ниската котировка е била над лев и половина. Максималната от 2,03 лв. е била в Сливен.

От млечните продукти най-евтин кашкавал „Витоша” между понеделник и петък се е продавал на борсите в Пловдив на цени от 7,10 лв./кг. Най-високата цена от 13 лв./кг е отчетена в София, където минималната е била 10 кинта. Над тази граница е била тя и по тържищата на още 6 областни града. Най-евтиното краве сирене през миналата седмица е могло да се купи на едро от борсата във Враца, където то е било от 4,49 до 4,77 лв./кг и в Шумен – от 4,50 до 7,52 лв./кг. В още 9 града минималната цена на млечния продукт е била над 6 лв. килото, сочи още статистиката.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: