Ето какво казаха новоизбраният президент и от БСП в победната нощ

fДобре дошли на пресконференцията на Инициативния комитет и БСП, които издигнаха кандидатурите на господин Румен Радев за президент и на госпожа Илияна Йотова за вицепрезидент. В началото давам думата на новоизбрания президент господин Румен Радев. Господин президент, заповядайте.
Румен Радев: Уважаеми сънародници, дами и господа. Днес демокрацията в България победи апатията и страха. Въпреки блъфовете на властта за апокалипсис, вие гласувахте за промяна. Предстои да видим окончателните резултати, но още отсега е категорично и ясно едно – вотът даде отрицателна оценка на властта. На всички вече е ясно, че в България има нова политическа ситуация, в което, между другото, няма нищо драматично. Предстои всеки от политическите актьори да извърши своя анализ и много важно – да се държи отговорно. Искам да благодаря на всички, които днес гласуваха, не само за мен, а и за госпожа Цачева. Искам да поздравя госпожа Цачева с постигнатия резултат. Тя беше наистина достоен опонент. Искам да благодаря на хилядите наши сънародници, които далеч зад граница гласуваха, макар при едни наистина тежки условия, и доказаха, че те са неразривна част от настоящето и бъдещето на България. Искам да благодаря на хилядите членове на избирателни секции, наблюдатели и застъпници, на полицаите, които охраняваха изборния процес. Те направиха и правят много, за да гарантират честността и законността на нашия вот и всички ние им дължим признание. Благодаря и на хилядите доброволци в нашата кампания. Повярвайте ми, без вас този успех нямаше да го има. Щастлив съм, че водихме една почтена кампания и доказахме, че в България могат да се печелят избори с етична кампания. За мен днес това е само началото. Съзнавам ясно своята отговорност, заедно с госпожа Йотова, и разбирам, че това е началото на най-важната мисия в моя живот – да работя за сигурна, благоденстваща и мирна България, в която да има единение, надделяващо омразата и разделението от миналото. Нашата родина трябва да бъде дом за всички. Нашите различия са богатството ни, а духовността, солидарността и гордостта са нашата спойка. Можем да вървим напред само ако вярваме в себе си. Аз вярвам във вас. Тази победа е обща за всички нас, които обичаме България и не се страхуваме от бъдещето. Помня думите си, помня ангажиментите си и ще ги отстоявам. Продължаваме заедно.
Водещ: Думата има новоизбраният вицепрезидент госпожа Йотова.
Илияна Йотова: Добър вечер. Благодаря на всички български граждани, които излязоха днес да гласуват – и в България, и отвъд границите на страната ни. Благодаря затова че ни се доверихте, че предпочетохте нашата кандидатпрезидентска двойка, че победихте страха и избрахте надеждата. Благодаря. Това ни прави отговорни и ще оправдаем вашето доверие.
Водещ: Давам думата на госпожа Елена Йончева, член на Инициативния комитет.
Елена Йончева: Смятам че това е голяма победа за България. Това не е победа за партия, това не е победа за инициативен комитет. Това е победа за всеки един българин, независимо дали е гласувал за ген. Румен Радев или не е гласувал за него. Защото ние имаме днес президент обединител на нацията. За него са гласували леви и десни, центристи и патриоти. За него гласуваха всички тези, които действително са омерзени от политическото задкулисие, интригантство, от политическата арогантност. За него са гласували всички, които се уморихме да бъдем насъсквани един срещу друг. България гласува за личност, България не гласува за партиен послушник. България гласува за един достоен мъж, който се е борил, който е печелил битки, който е бил лидер, а не е бил назначен за такъв. Но да си президент това не е награда. И тепърва започва голямата битка на ген. Радев. Това е битката, за да можем всички ние да преодолеем разделението. Това е битката да има нормален диалог за това какво предстои на България. България не е участ. България е нашата родина. И аз дълбоко вярвам, че всички ние българите заслужаваме да имаме президент, който действително да милее за нея. Благодаря ви.
Водещ: Давам думата на лидера на БСП госпожа Корнелия Нинова.
Корнелия Нинова: Благодаря. Уважаеми сънародници, поздравявам ви че гласувахте. Когото и от двамата кандидати да сте предпочели, имате нашето уважение, затова че имате мнение и имате характер да отстоявате това мнение. Ген. Радев, госпожо Йотова, поздравявам ви за стоизицма и за положителната емоционална, близка до хората кампания, която направихте. Благодаря на Българската социалистическа партия. Ние доказахме, че сме силни и заедно можем да побеждаваме, когато ни води голяма кауза. А нашата кауза е България. Вие сте победители. Вие сте силни бойци и аз се гордея с вас. Поздравявам БСП затова, че когато моментът е важен за България, ние имаме мъдростта да я поставяме над тяснопартийния си интерес и да се борим за нея. Още веднъж, поклон пред вас – членове и симпатизанти на БСП. Благодаря на всички, които не са наши членове и симпатизанти, но подкрепиха ген. Радев и Илияна Йотова .Те са победители в големите градове и в малките села. В Европа и в Америка. Сред млади, средно поколение и възрастни. Те получават подкрепа от членове на ГЕРБ, Патриотичен фронт, ДПС, АБВ, Реформаторски блок и други партии. И по-конкретно – от 100-те процента вот за ген. Радев и Илияна Йотова, 12% са от членове на ГЕРБ – 240 хиляди души. Благодаря ви. 9,9% от ДПС – 200 хиляди души, благодаря на тези българи. 7% от Патриотичен фронт – 140 хиляди. 4% от Реформаторски блок – 80 хиляди. 4% от АБВ – 80 хиляди и 6% от други партии -120 хиляди българи. Това е мъдростта на българския народ да мисли за държавата си и да избира силен водач. Българският народ извоюва днес категорична победа с мъдростта си. И сега настъпи моментът ние, политическите лидери да му отговорим със същата мъдрост. Да му гарантираме сигурност, спокойствие, конституционен и законов ред. Между нас има един лидер, който се опитва да внушава страх и дестабилизация в страната. Господин Борисов сам обвърза загубата на тези избори на ГЕРБ с оставка на кабинета. Сам си постави това условие. И е добре, че го изпълни. Че поне веднъж е последователен. Но призовавам лидерите на другите парламентарно представени партии и партии извън парламента – да бъдем отговорни държавници, спокойни и по конституционен и законов ред да продължи работата на парламента с две основни задачи. Първата – да приемем бюджет за 2017 г., за да не оставяме България без бюджет. И втората – да седнем на един разумен политически и обществен диалог в България за промяна на изборните правила, така както народът ни го поиска. На ген. Радев и Илияна Йотова пожелавам успех. На политическите лидери – мъдрост, за да гарантираме на държавата си спокойствие, сигурност и просперитет, а на народа си да живее по-добре. Благодаря ви.
Водещ: Нека да преминем към въпросите. Първи микрофон – БНТ.
Вера Александрова, БНТ: Ген. Радев, категорична победа. Как си обяснявате факта, че толкова широк спектър от избиратели са гласували за вас? И влизате на „Дондуков, 2“ без политически опит. Какви са плюсовете и минусите и с какъв екип ще работите? Госпожо Нинова, имам и към вас един въпрос – стана ясно, че правителството на Бойко Борисов ще подаде оставка. Ще направите ли опит да съставите ново правителство в рамките на този парламент, когато получите мандат?
Румен Радев: Както вече казах , ние водихме една етична кампания. Ние бяхме близко до хората, ние слушахме техните болки, техните надежди. Ние открито заявихме, че в своята дейност, в президентската институция, ние ще се съобразяваме с българските национални интереси, с интересите на българските граждани. Това беше залог, според мен, за нашата широка подкрепа. Що се касае до липсата ми на опит, неведнъж съм споделял – вие ще прецените по-добре какви са положителните, какви са отрицателните страни на тази липса на опит. Но във всички случаи аз нямам партийни обвързаности, нямам обременености, нямам лобистки зависимости и обременености. Така че това е голям плюс. Що се отнася до опита даден ми през дългите години в моята професия и на едно сериозно управленско и лидерско ниво, мисля че имам необходимите качества за тази дейност. Не искам да давам сам оценка на моите качества. Това досега са го правили моите подчинени, моите колеги.
Корнелия Нинова: Когато ми бъде връчен мандат за формиране на правителството, ще го върнем. БСП е последователна в позициите си. Още при формирането на този парламент, ние заявихме че с 38 депутати няма да участваме в управлението. Оставаме на същата позиция и днес. Ще се борим да бъдем първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори и тогава да направим кабинет на България. Благодаря.
Димитър Лазаров, „Кмета.бг“: Господин президент, госпожо Йотова, госпожо Нинова, честита победа. Въпрос към господин Радев. Ген. Радев, встъпвате в длъжност един ден след 45-тия американски президент. Извън посещението ви в Брюксел, къде ще бъде първата ви официална визита като държавен глава – във Вашингтон или в Москва? И извън тази своеобразна метафора – повече мир или повече конфликтни решения носят световните лидери? И към госпожа Нинова един въпрос. Ще почерпим ли опит от Румъния за довършване на съдебната реформа в България, тъй като на „Позитано 20“ не сте били съгласни с критиките на госпожа Маковей към България, но господин Радев в телевизионен диспут директно попита госпожа Цачева защо не приехме подобаващо госпожа Маковей и защо не й обърнахме достатъчно внимание? Благодаря.
Румен Радев: Те всички лидери, така, на много държави искат предполагам да се срещнат и с президента на САЩ, и с президента на Русия, но знаете че това е много трудно. Не на всеки се отдава. Нека да изчакаме, надявам се в рамките на своя мандат да имам добър диалог с президентите и на двете държави. Що се отнася до това повече мир или повече война? В своята предизборна кампания новият вече президент на САЩ заяви недвусмислено, че ще работи за един по-задълбочен диалог с Русия. Това дава надежда, голяма надежда за мирно уреждане на конфликтите и в Сирия, и в Украйна. За намаляване на противопоставянето, за намаляването на ескалацията. И дано това да се случи. Всички го очакваме.
Корнелия Нинова: Промените в съдебната система и съдебната реформа, според нас, изисква много трайна устойчивост на решенията. Т.е. не всяко правителство да променя нещо в съдебната система. Ето защо ние ще предложим нашето виждане за съдебна реформа, което бихме искали да обсъдим с всички политически сили в България, с най-добрия международен опит, с представителите на съдебната власт в различните й части. Да имаме национално съгласие по тази съдебна реформа. Това ще търсим ние. Досега основната ни разлика с политическите ни опоненти ГЕРБ, беше в целта. Те си поставиха за цел да овладеят съдебната система. И направиха реформа затова. Нашата цел е да имаме бърз процес, справедлив процес, достъпен за всеки български гражданин и решенията в съда да се вземат на базата на закона, а не на някакви други влияния. Поставяйки тази цел, ние ще търсим национално съгласие и най-добрият опит, където го има и по света. Благодаря ви.
Мария Стоименова, НТВ: Говорите за победа и затова, че трябва да се правят анализи. Направихте ли си анализ дали тази победа е ваша, на ген. Радев и на БСП или по-скоро се дължи на наказателния вот срещу ГЕРБ, наказателният вот, който хората дадоха срещу ГЕРБ? И още един въпрос – темата Велико народно събрание – тема, която тази вечер в устата на премиера Бойко Борисов преди това беше и на ДПС, БСП ще подкрепят ли една такава идея за избиране на Велико народно събрание? И ако можете да дадете малко повече подробности за вашето виждане за съдебна реформа?
Румен Радев: Дали победата се дължи на наказателен вот основно или на това, че ние сме правили една наистина етична и смислена кампания, мисля че отговорът е и двете. В момента не можем да кажем точно колко. Има анализатори, има социолози, политолози. Нека те преценят. Фактите са важни. Цифрите накрая. Ние играхме не само за цифри. Ние играхме за доверието на всички български граждани. И това е най-важният резултат. За Великото народно събрание трябва да има решение на настоящия парламент и трябва да има изготвен конституционен проект, какъвто към момента няма. И това е много сложна материя. Ако господин Борисов предлага простичко решение и бързо, да заповяда.
Корнелия Нинова: И по двата въпроса съм на същото мнение. Има вероятно и наказателен вот, но има и отношение към кандидатите ни. Има много усилия, мобилизация и страхотна организация на кампанията от страна на БСП. Положителни послания, които отговарят на очакванията на хората за решаване на техните проблеми, а не на противопоставяне, омраза и делене отново на България на комунисти и антикомунисти, на такива и други. Т.е. това е комплекс, според мен, от причини за нашия общ успех. Що се отнася до Великото народно събрание. Все пак да обясним, че за да се стигне до този акт, сегашният парламент трябва да има изработен проект за нова Конституция и той да бъде подкрепен от две трети от сегашното Народно събрание, за да се свика Велико народно събрание. Знаете че досега този парламент не можа да постигне такова съгласие от две трети. Така че да оставим темата отворена. Да водим разговори, да видим как това може да се случи, но към този момент това Народно събрание не събра две трети за решаването на такива въпроси. Благодаря.
Десислава Ризова, бТВ: Въпрос към ген. Радев. Днес президентът Росен Плевнелиев ви покани на среща. Смятате ли да се отзовете на тази покана утре? И още един въпрос – едно от първите неща, което ще се наложи да направите като встъпите в длъжност е да съставите служебен кабинет. Сам ли ще го съставяте или ще се допитвате до БСП? И имате ли име на евентуален служебен премиер. И един въпрос към госпожа Нинова. Това е първа победа за БСП от около десетилетие. Как я тълкувате вътре и вие, и как я тълкува вътрешната опозиция в БСП? Мерси.
Румен Радев: Първо, искам да приветствам господин Плевнелиев за изразената позиция днес. Това наистина е една държавническа позиция. И тя гарантира приемственост. Разбира се, че ще се отзова на тази покана. Ако той ме покани, ще отида при него. И ще говорим по тези въпроси. За служебния кабинет – сама разбирате, че по-рано от 22 януари нямам отношение към този кабинет, по-скоро нямам правомощия. Ако се стигне до необходимост в близко време от съставянето на такъв служебен кабинет, трябва да бъде назначен от господин Плевнелиев. Това е негово задължение.
Корнелия Нинова: Радваме се на тази победа. Надявам се всички в БСП. И още веднъж да използвам случая да поздравя членовете и симпатизантите на партията. Страхотна работа, дисциплина, организация, силни послания, победа заслужена, чакана от години. И такава, която виждам по социологическите проучвания, че носи доста голям ръст на самата партия. Наистина вотът за ген. Радев и Илияна Йотова е и вот на хора, които не са от БСП, но тази кампания, всичко което свършихме, посланията и срещите с хората, донесе и сериозен ръст на партията. Надявам се, че това ще продължи и че ние в следващите месеци ще дадем на народа си алтернатива в политиките. За нас, за партията, в момента това е задача номер едно, партийна – да излезем подготвени пред народа си и да кажем по политики какво ще направим различно от досегашното управление. Благодаря.
Илияна Йотова: Аз искам да ви допълня този отговор, тъй като направихме една много дълга кампания с ген. Радев, почти 60 дни в кампания. Срещнахме се с много структури на БСП и мога да ви уверя, като човек член на БСП, че за секунда не съм усетила някаква вътрешна съпротива срещу нашата кандидатпрезидентска двойка в кампанията, която правихме всички заедно. Явихме се на тези избори задружно, заедно и ги спечелихме.
Водещ: Първи микрофон.
Илиана Беновска, Радио К-2: Е, понеже ме аплодирахте, ще започна с края на въпроса си. Ген. Радев, позволете ми да ви подаря нещо и то наистина да остане здраво и зряло във вашия мандат. Подарих ви една здрава, българска червена ябълка и се надявам по време на вашия мандат тя да остане такава.
Водещ: Госпожо Беновска, напомням ви че имате думата за въпрос, а не за изявления. Ако обичате. Всички видяхме какво подарихте.
Илиана Беновска: Вижте, започвате с цензура, кога ще започнете с репресиите? Може ли да си задам въпросите?
Водещ: Да, заповядайте.
Илиана Беновска: Много ви благодаря. Значи не започвате с цензурата и не очакваме репресии. Благодаря още веднъж. Господин Радев, казахте че зад вас няма нищо друго, освен вотът на народа, и аз вярвам че е така. Но има една мисъл на ваш един любим автор, че нищо скрито не остава неявно накрая. Това е Достоевски, цитирам малко произволно. Пожелавам ви това да бъде ваш девиз в управлението ви. И въпросът ми е към двамата с госпожа Нинова. Някак срамежливо премълчавате кавалерската и зрялата политическа подкрепа на ДПС – една от партиите с най-устойчив тренд в 27-годишния ни политически живот. Вие, господин Радев, какво бихте направил като президент да спомогнете за етническия мир, равновесието и да вземете някои от принципите на ДПС в президентството? И ще имате ли техен екип? И вие, госпожо Нинова, ще кажете ли в първо лице, единствено число, че вие спечелихте? Аз, Корнелия Нинова спечелих изборите, защото вие все още нямате заместници в партията, така че вие управлявате? И за първи път някой от вас може да говори в първо лице, единствено число. И ако съставяте правителство с ДПС, ще бъде най-голямата ви опора. Дали няма да го провалите, както кабинета „Орешарски“?
Водещ: Дотук бяхте с въпросите. Има и други медии, които желаят да зададат въпроси.
Илиана Беновска: Въпросът е много важен, Бояна, ако обичаш не ме прекъсвай. Дали второто правителство на БСП и ДПС няма да бъде провалено като кабинета „Орешарски“?
Водещ: Аз не ви казвам как да си водите предаването. Вашите въпроси, изчерпахте ги. Благодаря ви.
Румен Радев: Уважаема госпожо Беновска, радвам се пак да ви видя. Благодаря. смятам че това не е забраненият плод. За ДПС – искам да благодаря на всички членове и симпатизанти на ДПС, които гласуваха за нас, както и членовете и симпатизантите на ГЕРБ, които гласуваха за нас, и които са повече, както чухте от тези на ДПС, и Патриотичен фронт, и други партии. Цифрите са такива, че дори всички тези гласове на ДПС да отидат при кандидата на ГЕРБ, пак не им стигат и то с много. Що се отнася до етническия мир, мисля че България трябва да запази своята политика. Ние имаме един наистина работещ модел, той е доказан с годините. Трябва да има приемственост, но най-важно и аз ви гарантирам, че ще се водя от законите, от спазването на човешките права и диалог с всички партии и с българските граждани.
Корнелия Нинова: Госпожо Беновска, няма нищо срамежливо в това, което изчетох открито и директно. Прочетох колко членове на ГЕРБ, колко на ДПС, колко на Патриотичен фронт са подкрепили ген. Радев и Илияна Йотова. Това са числата и фактите. От всички политически партии българи са преценили, че това трябва да бъде водачът на нацията. Що се отнася до отговорността в първо лице, единствено число. Спомням си, че преди три месеца на една пресконференция на „Позитано“ точно вие ме атакувахте много остро и искахте да поема отговорност в първо лице, единствено число за ген. Радев. И тогава ви го казах на онази пресконференция – аз го предложих, аз ще нося отговорност, ако не победим. Т.е. аз съм доказала, че мога да нося тази отговорност. Но днес казвам – не аз спечелих тези избори. Спечели ги българския народ. Благодаря ви.
Деа Манолова, Дарик радио: Господин Радев, преди да задам два въпроса, ми се струва, че изключително важно да споделим, че снощи от нас си отиде нашия колега Диан Моркин, светъл да е пътят му. Иначе честито за победата. Двата ми въпроса са – първият е какво ще кажете на десните хора в България? И вторият е – ако по време на сформирането, очевидно към което вървим на служебен кабинет и издигането на нов еврокомисар, не се допитат до вас, ще отворите ли двете теми в момента, в който заемете поста?
Румен Радев: Наистина да почетем паметта на господин Моркин, с него имах щастието да работя. По отношение на десните хора, както ги нарекохте в България, много ясно казах и то много пъти, че като президент няма да деля хората на леви и на десни, на сини и на червени, по техните религиозни убеждения и етническа принадлежност. Давам ви гаранция, че ще спазя тази своя дума. Всички сме български граждани и трябва да работим за просперитета на България. Не само на това, но и на всякакви други назначения за еврокомисар, ако съм в реален мандат, разбира се, че ще искам не само да бъда информиран. Ще искам да има най-малкото консултации. Президентът е най-легитимно избраната политическа фигура и трябва да бъде много наясно с всички тези важни решения, които се взимат в държавата. Няма да стоя отстрани като пасивен наблюдател. Разбира се, няма да си превишавам правата в никакъв случай, но за мен е важен диалогът и консенсусът.
Водещ: Първи микрофон, вестник „24 часа“.
Лиляна Клисурова, в-к „24 часа“: Честито, господин Радев. По време на кампанията вие нееднократно се обявихте за сваляне на санкциите срещу Русия. Вече като президент какво ще предприемете конкретно и смятате ли, че имате някакви правомощия, за да предприемете стъпки в тази посока? И един малко по-страничен въпрос – като президент сам ли ще управлявате „Еърбас“ или ще се доверите на екипа на „Авиоотряда“? Госпожо Нинова, казахте че БСП ще върне мандата за съставяне на нов кабинет, но не отговорихте дали ще приемете покана от ДПС за съставяне на такъв кабинет или от друга политическа сила? Благодаря ви.
Румен Радев: Политиката по сваляне на санкциите е основно ангажимент на правителството. Но това не означава, че президентът на Република България не трябва да търси диалог със съответно своите колеги от ЕС. А и с Русия. Вече доста държави се обявиха за отмяната на тези санкции. И президентът, който представлява Република България в международните отношения трябва да бъде активен и ще бъда такъв. Но ще работя тясно с правителството за реализацията на тази политика за отмяна на санкциите и както казах с колегите от ЕС. Дали сам ще карам „Еърбъс“-а? В „Еърбъс“-а за разлика от изтребителя има две седалки. Ролите са ясно разпределени и „Еърбъс“-а може да се кара, ако в него има двама пилоти – първи и втори пилот. Ще работим така, като в кабината на „Еърбъс“.
Корнелия Нинова: Не, няма да приемем покана от ДПС за участие в общо правителство. Този парламент, в рамките на този парламент БСП няма да участва в никакви конфигурации за правителство. След предсрочни избори и в зависимост от резултата, казах ние на предсрочни избори ще се борим за първа политическа сила, която да е в състояние да направи кабинет. Благодаря ви.
Водещ: Предпоследен въпрос, втори микрофон.
Теодора Цанева, БТА: Имам един въпрос към госпожа Нинова. Госпожо Нинова, призовахте лидерите, останалите лидери на политическите сили да работят заедно за промяна на изборните правила и по бюджета. Оптимист ли сте, че това ще се случи? Как ще стане без ГЕРБ? Призивът и към тях ли беше отправен? И още един въпрос, който е и към двамата – и към ген.Радев, и към госпожа Нинова, държавник ли е Бойко Борисов? Благодаря.
Корнелия Нинова: Да, оптимист съм, че това което призовах , може да се случи. И това ще е тест за зрелостта и мъдростта на политическите лидери в България. И затова дали са държавници. Разбира се, обръщението ми е и към колегите от ГЕРБ – да работим по приемането на бюджета и за промяна в изборните правила. За мен Бойко Борисов не е държавник. Човек, който в този момент може да постави на изпитание страната си и да превръща личната си загуба в национална трагедия и катастрофа, не разсъждава държавнически. Благодаря.
Румен Радев: Естествено, че господин Борисов е държавник. Той дълго време е премиер, две правителства. Така че тук спор няма. Но последните му действия не кореспондират с ролята на държавник. Както вече казах, той заложи съдбата на собствения си кабинет и на България до голяма степен на своето его. Човек, който е държавник, трябва да може да надмогва егото си. Освен това държавникът трябва да бъде готов да споделя властта. Другото, което го изплаши явно, това е неговото, не нежелание бих казал, той не може да си представи, че ще работи с някого, когото няма да може да контролира. Този тип поведение за мен не е държавническо.
Водещ: Последен въпрос. Първи микрофон.
Таня Дачева, вестник „Труд“: Ген. Радев, ако се наложи да назначите служебно правителство, ще спазите ли Конституцията, то да се занимава с организирането на избори, само с организирането на избори, а не с политика, както предишните служебни кабинети?
Румен Радев: Ще взема всички необходими мерки наистина да не се занимава с политика. Вие знаехте дори какви програми политически се приемаха от някои служебни правителства. Трудна задача, но ще имам непрекъсната връзка и диалог със служебния премиер и служебните министри, така че те да не се отклоняват от основната задача – именно подготовката на едни честни и прозрачни избори.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s