ДАНГОВСКА, НЕ ЛЪЖИ! С УБИТ ОТ КОМУНИСТИТЕ ДЯДО – ЧЛЕН НА БКП И РАБОТЕЩА В ОНС – ПЛЕВЕН? НА КОГО ГИ ПРОДАВАШ ТИЯ СЪЛЗЛИЗИ ПИНИЗИ!

debat9Цецка Цачева ДАНГОВСКА разигра сълзливо театро. Дядо и бил убит от комунистите през 1952 година, тя не знаела до … 10 ноември 1989. На смъртния одър баща и казал истината и я заклел.

За да стане президент обаче, Цецка Цачева Данговска не признава клетви и смъртни одъри. И вади хартиена кърпичка, с която театрално бърше едното си око.

В другото плува корабче.

В началото водещата дава кратка биография, в която е отчетено, че до 10 ноември Цецка Цачева Данговска работи в Окръжен народен съвет – Плевен.

За онези, които не са живели преди 10 ноември 1989 година, ще уточня, че това е всъщност днешната община, но там, за да работиш по онова време трябва да си ПРОВЕРЕН ИЗДЪНО ПАРТИЕН КАДЪР.

Цецка Цачева Данговска е била партиен секретар. И член на БКП.

Как стана тоя номер, че БКП не я е проверил и я издигнал така „нехайно“?

За онези, които не са живели преди 10 ноември 1989 година, ще разкажа нещо лично, за да направят сравнение.

Моят дядо по майчина линия – Иван Савов е бил опозиционер, синдикалист и заради сатири, позиции и поведение срещу комунистическата власт е бил въдворен в лагер в Свети Врач. След като излиза от там, умира на 35 години при катастрофа с раздрънкан камион, защото е бил принуден да работи каквото дойде за да изхрани семейството си.

Майка ми и брат и – моят вуйчо – цял живот не са били допускани дори да успеят да влязат в университета, да не говорим за по-късно развитие на професионална кариера.

Аз знаех кой е дядо ми ПРЕДИ 10 НОЕМВРИ 1989 ГОДИНА. И никой не го бе крил от мен, нито майка ми, нито вуйчо ми.

На кого ги продаваш тия сълзливи панизи, Данговска?

Хем дядо ти убит от комунистите, хем, същите комунисти те приеха в БКП и те направиха партиен секретар, хем работиш в ОНС – Плевен,  и ти си научила едва след 10 ноември, че дядо ти бил убит от комунистити,  и на всичкото отгоре сега ревеш: „Никога не съм била ляв човек!“.

Е, каква беше като член на БКП, тиква ли?!

В желанието си да играе на тънката струнка, Данговска премина и най- противното кариеристично ниво – престъпи и клетвата дадена пред смъртния одър на баща си.

Апропо, въпросът на водещата към теб, Данговска, бе има ли лична история на БЪЛГАРИН, с когото си се срещналапо време на кампанията, и която да те е развълнувала. Очевидно обаче сополовия сценарий включваше изумена безпомощна „водеща“ и „мама“ хленчеща „антикомунистка“.

Повръща ми се.

Веселина Томова, Афера.бг

Карикатура: Христо Комарницки

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s