Кметът на Сливен: Ако спре стабилността в държавата, спира тока, затварят детските градини

photo_verybig_1540430„Компрометирането на стабилността в държавата по какъвто и да било начин може да има сериозни последици за общината и да ни върне в изходна позиция. Това означава спиране на осветлението, затваряне на детски градини, спиране на сметоизвозването и начало на хаоса.“ Това каза пред журналисти кметът на Сливен Стефан Радев, цитиран от Клуб Зет.

Според него, изборите в неделя са от по-голямо значение за нашата община, отколкото за други, които имат финансова стабилност.

„Става дума за общини с проектна готовност за години напред, за вече реализирани големи проекти и които нямат огромните задължения на нашата община. За нас обаче този избор е сериозен. Ако ние до сега можем да планираме бъдещето си, да планираме инвестиционни проекти и развитието на общината, то е изцяло благодарение на правителството на Бойко Борисов. Затова за нас изборът е много важен“, допълни кметът.

Радев подчерта, че за една година работата с правителството е на много добро ниво. Той припомни, че преди няколко месеца Сливен получи 1,5 милиона лева за корекция на щети по водния цикъл на града, а преди дни кабинетът гласува 4 милиона лв.– 3 милиона за кръгово кръстовище на Розова градина и един милион за инфраструктурата по селата.

„Това са 5,5 милиона, каквито общината не е получавала за цели мандати. Освен това, очакваме много сериозен безлихвен заем, който ще бъде опростен, ако бъде одобрен оздравителния план на общината. Предстои и реализацията на сериозната инвестиционна програма за около 25 милиона, сред които и средства за градския транспорт. Аз като кмет, надявам се и нашите съграждани, смятам, че трябва рационално да вземем решение какво е най-добре за общината“, каза Стефан Радев.

Той допълни, че Сливен много разчита на програмата за енергийна ефективност на правителството на ГЕРБ.

„На практика по програмата за саниране заварихме едно нищо. За една година направихме енергийно обследване на всички сгради – 49, технически паспорти, сключихме анекси с банката за развитие, съгласували сме всички процедури с агенцията по енергийна ефективност и на практика сме готови да започнем да възлагаме строителството. Това е огромна възможност за България. Жалко, че Сливен се включва последен от големите градове, жалко, че нищо не е направено преди нас. Ние много разчитаме на тази програма, след която много градове промениха облика си. Ще бъде много лошо за нашата община, ако и от това не можем да се възползваме, ако се смени курса от тази политика“, обясни Стефан Радев.

Кметът на Сливен добави, че голямата отговорност за стабилността на държавата се носи от партиите и в този смисъл представянето на ГЕРБ е добро.

„Тези избори се превръщат във вот на доверие към политиката на правителството, във вот на доверие за тези политики, които гарантират стабилността на държавата към момента“, каза още Радев.

 

Advertisements

6 responses to “Кметът на Сливен: Ако спре стабилността в държавата, спира тока, затварят детските градини

  1. Това според мен си е чиста агитация да гласуваме за Цачева иначе ако гласуваме за Радев ще ни върнат в първи клас .
    Според мойта проста логика е така

  2. Изказванията на глупавият кмет на Сливен и екипа му от заместник кметове, са пълни лъжи и едва ли има човек, който ще повярва.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s