КАРАКАЧАНОВ РЕАЛНО ПОБЕДИ ЦЕЦКА, НА БАЗА НА АВТЕНТИЧНИТЕ БЪЛГАРСКИ ГЛАСОВЕ

5e_yuqtmgСамо 250 хиляди гласа се оказа разликата между втория и третия в изборите за президент, показаха официалните данни от ЦИК. Т.е. Красимир Каракачанов е изпуснал балотажа за съвсем малко.

По-интересни са обаче източниците на тези гласове. Цецка има огромна преднина в ислямистките секции в Турция, секциите на ДОСТ тук, както и в циганските секции в цяла България. Със сигурност, на база на наличните данни, става ясно, че тя има поне 300 хиляди ромски гласа, както и няколко десетки хиляди турски гласа от привърженици на ДОСТ.

Така излиза, че Красимир Каракачанов реално е победил Цецка, на база на автентичните български гласове и неконтролиран вот. Турско-циганският вот е преобладаващо контролиран или купен, съответно не може да се счита за „демократичен“. Ако в изборите се брояха само свободно дадените гласове, Каракачанов отиваше на балотаж с Радев.

И Каракачанов, и Радев имат много слаба поддръжка в турските региони и сред ромите. Радев обаче изненадващо получи подкрепа сред българите в Западна Европа и САЩ, което влезе в тотален конфликт с пропагандата срещу него на „анти-комунистическа“ основа, започнала в последните дни.

В момента не е ясно на къде точно ще идат гласовете на ДПС. Публичната подкрепа има по-скоро негативен ефект, тя се прави, за да предизвика анти-ДПС вот за другия кандидат. Носят се слухове, че реално избирателите на ДПС ще пуснат за Цачева, в замяна на това българският еврокомисар да е от Догановата партия. Става дума за евродепутатката Искра Михайлова, чиято номинация предстои веднага ако Цецка спечели изборите.

http://gudelnews.com/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s