Ахмед Муса превозвал от Сливен бойци на „Ислямска държава“

84937-ahmed-musaАхмед Муса Ахмед е проповядвал, че България ще стане ислямска държава, ако се наложи – и с война. Това е заявил таен свидетел по делото срещу 14-те подсъдими за проповядването на радикален ислям. Според показанията, Ахмед е забранявал на хората да гласуват и да пращат децата си на училище, предаде кореспондентът на БНР в Пазарджик.
Свидетелят, който е обозначен с номер 003, е заявил, че Ахмед Муса Ахмед е разполагал с отряд от 50 души, които са наказвали всеки жител на квартал „Изток“, който открито им се е противопоставял. Първият наказан в махалата е Бисер Ангелов. Той бил пребит в дома му пред очите на близките му.
Ахмед е заявявал, че квартал „Изток“ е популярен сред джихадистите и всеки трябва да се отнася с тях като с братя. Бойци на „Ислямска държава“ са нощували в апартамент на улица „Рила“ в Пазарджик, като лично Ахмед ги е превозвал от Сливен. Те са оставали в града, докато не им кажат, че могат да преминат границата. Целта е била Германия, откъдето с билет пътували до Сирия, тъй като Турция не им позволявала това.
Ахмед е проповядвал също, че България не трябва да се уважава, защото е християнска държава, а гласуването и спазването на законите е грях, за който Аллах наказва.
Свидетел 003 е съобщил, че забулването в квартал „Изток“ е започнало през 2013 година, когато в джамията „Абу Бекир“ са започнали онлайн връзките с последователи на „Ислямска държава“ в Германия.
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s