Лечков за статуята на Стоичков: Той е милионер, сам да си я плати

bnПродължава набирането на средства за изграждането на статуя на Христо Стоичков пред стадион „Българска армия“. От инициативния комитет на проекта разкриха, че бронзовият медалист от САЩ’94 Йордан Лечков, който също е бивша звезда на ЦСКА, е отказал да подкрепи идеята.

„Много хора, юридически лица и заможни фигури ни обещаха, а не изпълниха после поетия ангажимент. Доста сме разочаровани от отношението на г-н Йордан Лечков. Той неочаквано отказа да ни подкрепи. Все пак е ръководител в БФС. Ние даже не сме му искали пари, а подкрепа – да отправи призив. Но ни отговори: „Стоичков е милионер, нека сам си плати статуята“. Което не е нормално отношение. Отказа ни и една фирма, на която Христо Стоичков е рекламно лице. Първо обеща да ни помогне, после отказа“, разкри Бисер Митков от „Червена чета“, който е член на инициативния комитет.

„Да благодаря на всички дарители – частни лица, фирми и фенклубове. Искам да отлича мениджъра Емил Данчев, който помогна с голяма сума. Също така и актьора Герасим Георгиев (Геро), който дари 1000 лева, макар че призна в ефир, че е фен на Левски. Няколко фенклуба ни помогнаха – от Видин, Разград, Харманли, Димитровград, Чикаго и от ЦСКА Акционерите“, каза още Митков, цитиран от „Тема Спорт“.

От инициативния комитет се надяват скулптурата да е готова до началото на месец май 2017 година, когато е рожденият ден на ЦСКА. До момента са събрани 14 765 лева, което е около 1/4 от предварително предвидената сума.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s