Ген. Събев: Русия е по-опасна от „Ислямска държава”

147801799952341Разбира се, че Русия е по-опасна за националната сигурност от Ислямска държава! Това заяви категорично пред БНТ роденият в сливенското село Жельо войвода генерал Съби Събев, кандидат за вицепрезидент на Реформаторския блок.
„Ама Вие наистина ли го казвате това”, попита водещата, невярваща на ушите си.

Другите участници в разговора – проф. Любомир Халачев от АБВ и Явор Нотев от Патриотичния Фронт въобще не се съгласиха със скандалната теза и заявиха, че не може Русия да бъде посочвана като пряка опасност за националната сигурност.

По този повод юристът и председател на Института за модерна политика д-р Борислав Цеков коментира на стената си във Фейсбук:
„Вице-тралалайчото обявил, че Русия била… „по-опасна от Ислямска държава“. Въпиюща неадекватност. Това е по-зле и от кръчмарско мнение на разорена реститутка-русофоб. Представяте ли си, че това е генерал от българската армия… Просто още едно потвърждение, че пагонът не е гаранция за компетентност, нормалност, политическа адекватност и държавническо мислене. Затова е важно всички кандидати да участват в дебати с реални опоненти, за да може да видим и чуем възгледи, позиции и мнения. Иначе, после може да е късно! Който гласува на сляпо вреди на държавата!“
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s