Галя Захариева от ГЕРБ с шокиращо разкритие: Евродепутатите на БСП подкрепят засилването на миграцията със скандална резолюция!

57481-jpg-pagespeed-ce-nthwxm5b1g

Докато кандидат президентската двойка на БСП обикаля страната и алармира за огромната опасност от мигрантски поток и за това, че държавата ни не прави нищо по въпроса, евродепутатите на БСП и ДПС са гласували скандално резолюция за насърчаване на миграцията. Това обяви депутатката от ГЕРБ Галя Захариева. Тя разкри пред ПИК още  подробности за скритите игри на левицата и каква е опасността от тази резолюция. 

– Г-жо Захариева, преди минути на брифинг в Народното събрание обявихте нещо наистина скандално, а именно, че евродепутати от БСП са подкрепили декларация за насърчаване на миграцията. Бихте ли обяснили за какво точно става въпрос?

– Това е една резолюция за насърчаване на миграцията, която е подкрепена от евродепутатите на БСП и ДПС в европейския парламент. Самата резолюция, според информацията която имам и все още допълваме, по много спорен начин е приета само с 5 гласа повече от европейския парламент.

Тази резолюция, макар и да няма задължителен характер по начина, по който е подкрепена от тези колеги, говори за тяхното разбиране към този проблем. Възмутителното е, че в България днес, в дните на президентска кампания, и Корнелия Нинова, и тяхната президентска двойка Румен Радев и Илияна Йотова обикалят из страната, създават настроения в хората и страхове. Те провокират протестни действия, за да печелят дивиденти от естествения страх на хората, а в същото време техните колеги и представители в европейския парламент подкрепят подобна резолюция за насърчаване на мигрантите. Тази резолюция, сама по себе си, изисква още по-голяма социализация и допуск на мигрантите в Европа.

Това за мен е безумно лицемерие и за това реагираме, но не само аз, а и моите колеги. Не може в този изключително важен и проблемен период за цяла Европа, когато правителството на г-н Борисов и цялата държавна машина търси всякакви варианти, мерки, средства и начини да парира напрежението и да се погрижи да няма неприятни моменти в страната и най-вече в тези места, където има центрове за бежанци. В същото това време тези политици, които за мен са абсолютно безотговорни, да си позволяват да правят подобни неща. Недопустимо е.

– Тук в парламента също се направиха редица промени…

– Така е. Само преди дни променихме закона за убежищата, след като създадохме възможност да бъдат направени центрове от затворен тип. В момента се предприемат действия това да се случи в най-голямия бежански център в Хармални. Цялата държавна машина се движи в тази посока и да се случва максимално бързо, за да може да се преодолява напрежението в страната. В същото време кандидатите на БСП Румен Радев и Йотова обикалят и се заиграват със страховете на хората, а от друга страна техните колеги в евро парламевта гласуват и подкрепят подобна резолюция.

– Евро депутатите от БСП и ДПС, въпреки своята партийна принадлежност, представляват и България, нали така?

– Това е още по-големият проблем. Защото в такава ситуация България трябва да бъде единна. Не случайно нашата позиция в тази посока е такава. Ние трябва да бъдем единни, независимо от своите политически или етниески пристрастия. Преди всичко трябва да мислим за националната си сигурност. Още повече, че мислейки за нашата национална сигурност, България като външна граница, имаме още по-голяма отговорност към всички граждани на Европейския съюз.

– Споменахте националната сигурност. Не е ли това най-важното, за което трябва да се грижи бъдещият президент?

– Хората трябва да си отворят очите и ушите, освен емоцията. Да гледат делата им, да ги виждат какво правят, да ги чуват какво говорят, но не само на малките си събрания, на които ходят по тъмните часове на деня и провокират напрежение, а да ги видят какво правят. Защото самият факт, че са гласували тази резолюция означава, че те мислят в тази посока. А в същото време, ходейки на среща с хората в Харманли и в Свиленград, обясняват съвсем други неща.

– Обикновеният българин няма как да знае всичко, което се случва в европейския парламент, ако тук в България не се обяви публично. Според вас дали са очаквали, че тази резолюция и тяхното гласуване няма да излезе на бял свят?

– Няма как да остане скрито подобно нещо. Първо, защото България има достатъчно много отговорни евродепутати, които не биха подкрепили в никакъв случай текст, който застрашава сигурността на държавата ни. Второ, това е и наша роля – на местните депутати, да наблюдаваме нашите колеги в европейския парламент. Трето, аз много разчитам на честността на медиите, независимо от това, че сме в президентска кампания. Заедно с отразяването на кандидат-президентските двойки, да не забравят и да отчитат и това, което се случва и извън държавата ни, което има изключителна връзка и влияние върху това, което ще се случва у нас.

– Възможно ли е според вас, когато партиите са в президентска кампания и са платили за нея в медиите, подобни неща да не излязат?

– Подобни неща дори не искам да си помисля, че е възможно да се случат.

– Какво е мнението за тази резолюция на евродепутатите от ГЕРБ?

– Те са го показали при гласуването, защото категорично не са подкрепили този текст.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s