Кунева се уплаши от гнева на народа. Няма да дава стипендии на циганчета-тройкаджии!

meglena_kuneva_1Министерство на образованието няма да дава пари за ромските стипендии. Те ще бъдат изцяло поети от Международния ромски фонд, а Министерство на образованието ще дава пари за учителите (менторите), които ще работят с тези ученици. Това стана ясно от изказването на вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева.

 

Като български министър на образованието аз искам всяко дете в България да има образование, защото това означава страната ни да има икономика, а хората да имат бъдеще, заяви Кунева.

 

Тя заяви, че е поканила представители на Международния ромски фонд и са решили фондът да поеме стимулирането на децата, а МОН ще плаща на учителите. „В рамките на тези две години, когато ще я има тази програма, 150 учители ще работят с деца от уязвими групи и уменията, които учителите ще усвоят ще останат, затова българският бюджет ще вложи в тях, за да може те да получат стимулиращо възнаграждение и да може да се научат през курсове и тренинги и това да остане по-нататък, а българската образователна система ще постигне целите си”, коментира министърът.

Вашият коментар