Таско Ерменков отговори на Андреев: Няма как да разговарям с психично неуравновесен човек!

660_a61d6b26a10d33ec741f74690bfb8008

 

– Г-н Ерменков, темата „Белене“ се оказа доста взривоопасна, днес видяхме как напуснахте студиото на Нова тв. Това в практика ли се превръща и защо се стигна до този скандал?

– Аз мисля, че всеки, който го е гледал, видя защо се скарахме. Човек с психически неуравновесени хора, които не слушат и не разбират за какво става въпрос, няма как да води нормален диалог. Единственият начин по-който може да си спасиш собственото психично здраве е да станеш и да си тръгнеш.

– Кое ви извади от кожата?

– Невъзпитаното поведение на човек, с който когато излизаш и да разговаряш, най-малко възпитанието изисква да се изслушвате. Когато обаче опонентът ти постоянно се опитва да те прекъсне, не виждам защо трябва да продължава разговорът в този дух.

– Вие знаехте ли, че ще бъдете с него в едно студио, защото и двамата сте доста емоционални?

– Това което искам да кажа, че той не е емоционален, а психически неуравновесен. И когато започне да губи аргументи и не знае какво да добави в спора, започва да говори неща, които са му опорни точки, нямащи нищо общо с темата, която обсъждахме. Ако видите още веднъж предаването, ще забележите, че той се разхвърля върху всичко, но не и върху деянието на прокуратурата и какво е направил Делян Добрев.

– В крайна сметка прокуратурата решава, че като бивш министър Делян Добрев е проявил безстопанственост, според вас основателно ли е това?

– Това е въпрос, който само прокуратурата може да реши, дали е основателно или не. След като са повдигнали обвинение, сигурно са намерили някакви данни. Аз и в ефир прочетох един протокол от заседание на БЕХ на съвета на директорите, в който се взема решение, не за прекратяване, а за продължаване на действията по плащания на „Уорли Парсънс”. В който е написано, че се намалява обема на услугите, но плащанията продължават. То е от 7 януари 2013 година. На практика това означава, че на тази дата БЕХ, съвета на директори в който участва и зам.-министър от от правителството на ГЕРБ и именно там се взема решение НЕК да подпише споразумение, като е важно да уточним, че всичко това се случва 2013 година, 1 година след като е прекъснат проекта. Та НЕК трябва да подпише споразумение с „Уорли парсънс” за продължаване на плащанията по този проект, нищо повече.

– Това ли ядоса г-н Андреев?

– Не знам дали го е ядосало или не, но аз заявих, че е хубаво когато се канят подобни емоционално невъздържани хора, да има и Бърза помощ вътре за успокояване на нервите. Защото иначе се получава нещо, което не е никак красиво и приятно.

– В този момент вие решихте да напуснете студиото?

– Разбира се. Какво да правя там. Вие, ако седнете до луд човек, дълго време ли ще издържите или ще си тръгнете?

– Аз не съм попадала в подобна ситуация особено в ефир.

– Не ви го и пожелавам, но това са рисковете на професията, не винаги можеш да общуваш с нормални хора.

– Ние потърсихме за коментар г-н Андреев, който заяви пред нас, че вие сте един от защитнците на този проект, който е изцяло корупционен.

– Аз не съм от защитниците на корупционният проект АЕЦ „Белене”, аз съм от защитниците, че на България й е необходима втора ядрена централа. Ако г-н Андреев има данни за корупционност на проекта, той може отдавна да ги е предал на прокуратурата. А иначе казани пред медиите създават само лош имидж на самия Андреев, като на доносник и клеветник, а не на някой, който се бори за някаква истина.

ПИК

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s