Мирослав Боршош – любовник на Румяна Бъчварова?

 6db80d036c9beb1cc34d164970a61d94_L

Мирослав Боршош се уреди с шефски пост в НДК, ще разпределя 60 милиона за ремонт

Мирослав Ласло Боршош. Така се казва фаворитът на бъдещия МВР шеф Румяна Бъчварова, разкриха източници от централата на ГЕРБ. Любимецът на бъдещия силов министър е най-близкият й човек, доложиха ни герберите. Дотолкова близък, че по-смелите виждат пикантна любовна афера зад приятелството. Информаторите ни обаче бяха категорични – двамата са заедно всеки ден и помежду им тайни няма.

Заради близостта си със социолога и основател на агенция „Маркет линкс“ дама, издателят и бивш лидер на младежкия СДС в периода 2001-2003 година се уредил и с благия пост директор на НДК, злобеят в централата на управляващата партия. За да е пълен комфортът му, преди дни стана ясно, че кабинетът е одобрил отпускането на 60 милиона лева за генерален ремонт на Националния дворец. Колосалната сума е поискана от самия Боршош. „С тези пари може да се построи ново НДК, сигурно ще има жестоки комисионни за някои хора“, ядосват се стари кучета в партийната централа.

Вносителите на предложението за отпускане на парите настояват за спешен ремонт на съоръжението заради предстоящото председателство на България на Европейския съюз през 2018 г. Както може да се очаква, зашеметяващата сума трябва да бъде изтеглена от държавния бюджет.

rb

Румяна Бъчварова стои плътно зад Миро Боршош

Назначаването на Миро Боршош на възловия пост в НДК, свързан с разпределянето на огромни средства, съвсем не е случайност. Синият кадър има добри позиции в ГЕРБ от годините, когато бе съветник на Бойко Борисов в кампанията му за кметските избори през 2005 г. като плюс е неговият солиден бекграунд в управлението на медии. Заедно с Любен Дилов управляваше години наред в. „Новинар“, основател е на електронното издание „Всеки ден“, което преди няколко години продаде на фирми около депутата от ДПС и медиен олигарх Делян Пеевски. Т.е., има контакти във всички политически партии, в които си заслужава да те познават.

Мирослав Боршош има завидна биография. Издател, политически лидер, преподавател по арт мениджмънт и продуцент на сериала „Недадените“, посветен на спасяването на българските евреи, са само нюанси от визитката му. Нашите източници твърдят, че той е и двигателят зад проекта за нов частен театър в НДК.

Официално зад идеята застанаха режисьорът Бойко Илиев, съвместно с Александър Урумов, Димитър Стефанов и Цветан Николов. Създателите на „Нов театър-НДК” имат амбицията да върнат „човеколюбивите ценности в театралното изкуство – добра драматургия с добри актьори”. А всъщност отзад е любимецът на Румяна Бъчварова.

Културологът по образование е роден на 8 декември 1972 г. в София. Фамилията му е Боршош, защото е половин унгарец. Баща му Ласло е преподавател по математика в Будапеща. И гросмайстор по шах. Прадядо му Ерни е бил цигулар. Миро е и половин македонец – родът на майка му Красимира е от Гоце Делчев. След 9 септември 1944 г. обаче целият македонски род е принуден да напусне Неврокоп и да се пръсне из страната. Защото новодошлата власт имала зъб на прадядото Матей – виден местен търговец.

Във фейсбук обаче тръгна друг прочит на неговото назначение и огромната сума, която ще му се даде за ремонт на новото работно място. Някои видяха провокация срещу Бойко Борисов от страна на кръга „Капитал“. Според публикациите Мирослав Боршош, като лично назначение на вицепремиерката Румяна Бъчварова, трябва да е връзката с медиите на Иво Прокопиев, където работят сестрата и дъщерята на бъдещия МВР шеф.

Advertisements

3 responses to “Мирослав Боршош – любовник на Румяна Бъчварова?

  1. мирослав боршощ е от много тайния щат на бившата ДС и след това – на настоящите спецслужби.бил е не самопарламентарен секрета на външно министерство, но и на социалното министерство – и то когато е съвсем, съвсем млад. дори министрите там треперели от него, защото знаели от кого е поставен. този момент от кариерата му обаче липсва в официалната му биография. както и родното му място – не софия, не гоце делчев, откъдето уж била родом майка му, а Смолян. Най-любопитното е какво е завършил този прехвален ас в толкова много и радзнородни области – дефектология в СУ! твърдението, че има диплома на културолог – от друга страна колко му е да му я подарят, не отговаря изцяло на истината. в специалност дефектология влизаха дъщери исинове на много отговорни другари от върхушката на комунистическата власт и ДС, както и бъдещи разузнавачи. на друго място ще посоча и примери. Боршош страда от принципиални комплекси с изкюлчение на един – да организира присвоявания за себе си и кръговете – финансово-политическите групи, които са го поставили на тези постове и само го месятт като пионка, облаги в особени големи размери- Не е наказуемо, защото се осъщестявва в рамките на измислените и утвърдени от българската олигархия закони. Иначе високопарните му глупави бръщолевения за култура, книгоиздаване, частни театри и всевъзможни нужни и ненужни фестивали – на любовните ръкоделия – звучи двусмислено, нали, са само прах в очите на невежите и на подлизурковския български интелектуален елит. Зад него се крие озъбената паст на безбожно алчната българска олигархия и репресивния й аапрат, на нейните хранени хора и престъпни структури. Това е една милиционерско-развратна шайка. Боршош – голеимят ездач и големиятг бохем, си е позволявал физическо насилие към първата си съпруга Искра Владимирова Иванова, любовница и пиарка на бившия вицепремиер Евгений бакърджиев, с когото са правили тройки и други оргии в турция пов реме на подписване на важни газови договори. почти всяка сутрин, твърдят колеги на Владимирова, тя идвала с насинено лице на работа. Ако не я е малтретирал бакърджиев или някой случаен „приятел“, остава като основен заподозрян тогавашният й благоверен съпруг – тоест боршош. На името на тази светла личност и обладател на безброй таланти лежи и малка дъщеричка, която той е признал, въпреки че няма брак с майката – столичната актриса лора мутишева, племенничка на един от личните готвачи на тодор живков и на цк на бкп вправителствения хотел рила а вероятно и в резиденции на тогавашната власт максим мутишев, който сега пътувал като кок на кораб. баща й пък е служител на бившето УБО, впоследствие нсо. клюкари се, четази жена е била любимата актриса на бившия вътрешен министър цветан цветанов с всички физически и социални последици от това.

  2. Наистина се срмувам,че тази г-жа има нещо общо с Шипка. Тя е срам за всички които сме свързани с това свято за България място.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s