Старият бряст поведе в надпреварата

 

DSC_5674

Кметът на Сливен Кольо Милев заедно със своите заместници даде днес символичен старт на кампанията в подкрепа на кандидатурата на Стария бряст за Европейско дърво на годината. Кольо Милев и екипа на общината гласуваха на сайта на надпреварата –www.treeoftheyear.org . Броят на гласовете в подкрепа на българския участник вече надхвърли 7 000.

В европейския конкурс тази година участват общо 10 дървета. Конкурентите на Стария бряст са от Унгария, Словакия, Чехия, Полша, Шотландия, Ирландия, Франция, Италия и Уелс. Сливенският хилядолетен бряст беше определен да представя страната ни след национално гласуване миналата година, организирано от фондация „Екообщност”. Инициатор на номинацията в българския конкурс беше община Сливен.

Днес кметът си пожела Стария бряст да стане дървото на Европа за 2014 г. По думите му този конкурс може да обедини всички българи в страната и извън нея. „Участват държави с много по-голямо население от България и тук е нашата сила – да покажем, че сме единни, че можем да постигнем нещо, когато го искаме от все сърце. Вярвам, че Старият бряст ще стане дърво на Европа, за което предварително ви благодаря!”, каза кметът.

В подкрепа на сливенския символ гласуваме до края на февруари. За да подкрепите Стария бряст трябва да дадете своя глас на интернет – страницата www.treeoftheyear.org .

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s